Ο Απόστολος Ανδρέας


Εικόνα Αρχικής Σελίδας Περιοδικού

Εκδοτικό «….όργανο Ορθοδόξου Χριστιανικής Ενώσεως των Νέων Πατρών». Εκδίδονταν υπό την διεύθυνση του ιερέα και καθηγητή Θεολογίας Θωμ. Παπαγιανόπουλου, με έδρα τον Ι.Ν. Παντοκράτορος Πατρών. Εκδίδονταν το διάστημα 1924-1925 κάθε δεκαπενθήμερο, και το διάστημα 1926-1927 σε μηνιαία βάση.

Από τους βασικούς αρθρογράφους του περιοδικού υπήρξε, εκτός του Διευθυντή της έκδοσης, ο γέροντας Γερβάσιος Παρασκευόπουλος, μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της σύγχρονης ιστορίας της Πάτρας, ο οποίος, εκτός από ηγούμενος της Μονής Γηροκομείου Πατρών και Πρωτοσύγκελος της επισκοπής Αχαιας, έμεινε στη μνήμη των Πατρινών για το έργο του και την προσφορά του στην προσφυγική κοινότητα που κατέφυγε στην Πάτρα μετά την Μικρασιατική καταστροφή αλλά και για το έντονο κατηχητικό του έργο.

Επίσης το περιοδικό συνέδραμαν με άρθρα, τακτικά ή σποραδικά, εξέχουσες μορφές της Ελληνικής και τοπικής εκκλησίας, όπως ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χρυσόστομος Α’, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Τιμόθεος, ο Αρχιμανδρίτης Σωκράτης Οικονομίδης, κ.ά.

Παναγιώτης Γεωργίου, ΒΚΠ, 2010.